Какво да предприемете преди път, за да не Ви се наложи да търсите услугите на пътна помощ?

Всеки шофьор трябва да бъде на ясно с опасностите на пътя и какво да предприеме преди дълъг път. Особено опасно и неприятно е да закъсате вечерно време.

Тъмнината често обърква шофьорите, затова и по-голяма част от катастрофите се случват нощем.

Ние като фирма, която се занимава с пътна помощ бихме искали да дадем повече информация относно безопасността на пътя.

  1. По-безопасно е да се шофира през деня, тъй като видимостта е по-добра и можете да разчитате максимално на сетивата си.
  2. Ако имате проблем със зрението избягвайте дългите пътувания и шофирането вечер.

Посещавайте своя очен лекар по-често, за да бъдете на ясно с Вашето зрение. Голям процент от шофьорите страдат от нощна слепота без дори да знаят за това. Обикновено често сте чували Ваши приятели да казват, че вечерно време им е по-неприятно да шофират. Това може да бъде в следствие на нощна слепота или просто да имат висок праг на дразнимост от светлини. За да стане ясно каква е причината е най-добре да отидете на лекар.

  1. Винаги проверявайте своите фарове дали работят преди път.

Фаровете са много важна част от Вашия автомобил и е нужно да знаете дали са в изправност без значение дали ще пътувате през деня или през нощта. Много често плановете се променят и без да сте очаквали се налага да пътувате през нощта. Слабата светлина или липсата на такава могат да доведат до тежки катастрофи и последици.

  1. Предпазвайте очите си от слънцето.

Най-добре е да използвате сенника, за да се предпазите от слънцето. Много шофьори поставят слънчеви очила върху очите си, за да виждат по-тъмно и да не ги дразни слънцето. Трябва да внимавате с какви слънчеви очила сте, тъй като някои очила могат да бъдат опасни.

  1. Почиствайте предното стъкло преди път.

Чистото предно стъкло Ви осигурява по-голяма видимост. Вечерно време е особено опасно да карате с мръсно предно стъкло. Мръсните участъци понякога се виждат като размазани петна и пречат на шофирането.

  1. Внимавайте с пешеходците и другите шофьори.

През почивните дни шофьорите са малко по-невнимателни и разсеяни от обичайно. Винаги трябва да внимавате и да следите пътната обстановка без значение кой ден от седмицата е.

  1. При по-дълги пътувания извън градовете внимавайте за диви животни, които могат да изскочат на пътя.

Ако спазвате посочените точки, то можете да си гарантирате едно безопасно пътуване. Разбира се винаги е възможно някое от посочените да не важи за определени ситуации, но трябва винаги да бъдете внимателни на пътя.

 

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!